Usein kysyttyä

Puhdista suodatin vähintään kerran kahdessa viikossa huuhtoen irto roskat pois vedellä. Riippuen altaan käyttöasteesta, syväpuhdista suodatin liottamalla sitä varta vasten siihen tarkoitetussa hoitonesteessä. Kysy hoitoaineesta lisää myyjältäsi.

Ehdottomasti kyllä. Näin kylpyvesi säilyy huomattavasti puhtaampana pidempään.

Ulkoverhoilu on tehty säänkestävästä muovimateriaalista. Se ei kaipaa säännöllistä pesua, puhdista se vain silloin, kun se on tarpeen.

Levitä 25-40 ml vaahtoamisenestoainetta kylpyveteen, tuotteen käyttöoppaan mukaisesti. Odota, että kemikaali sekoittuu huolellisesti veden kanssa. Toista tarvittaessa. Jos ongelma esiintyy edelleen, tarkista ja säädä veden pH-arvo uudelleen.

Lue tarkemmat ohjeet tämän ohjekirjan kohdasta ”altaan asennus”, ja toimi ohjeiden mukaisesti. On tärkeää, että paikka valitaan ja valmistellaan erityisellä huolella, ja epävarmoissa tilanteissa kannattaa aina kääntyä asiantuntijan eli jäleenmyyjäsi puoleen. Paikkaa valitessa tulee ottaa huomioon keskusyksikön sijainti, alustan roudankestävyys ja tasaisuus, sekä altaan täyttämisen ja tyhjentämisen mahdollisuus. Tulevia huoltoja ja korjauksia varten altaan ympärillä on oltava tarpeeksi tilaa.

Tarkista, että vesiputouksen venttiili on auki asennossa. Tarkista, että vesiputous on auki asennossa. Tarkista, että pumput on päällä. Puhdista suihkulähteen roskasihti:

1. Väännä vastapäivään ja vedä suutin ulos.
2. Vedä päädystä kirkas kansi irti.
3. Puhdista kolme sihtiä kaikesta liasta.

Lattiaviemäröinti on välttämätöntä, mikäli allas sijoitetaan sisätiloihin!

Kylpyvesi voidaan asettaa 15 ja 40 -asteen välille.

Suositeltu altaan lämpötila on 36-38. Poikkeuksena kuumat kesäpäivät, jolloin 32-36 asteinen kylpyvesi voi tuntua miellyttävämmältä. Lasten käytössä kannattaa suosia hieman alempia lämpötiloja. Muista varmistaa veden lämpötila ennen kylpemistä, ja että lapset kylpevät ulkoporealtaassa ainoastaan aikuisten valvonnassa.

Mikäli allasta ei käytetä talvikuukausina, eikä sitä haluta pitää täydessä kylpylämpötilassa, allas voidaan asettaa ns. talvitilaan, jolloin veden lämpötilaa alennetaan 15 asteeseen. Tämä vähentää merkittävästi energiankulutusta. Emme missään tapauksessa suosittele altaan tyhjentämistä talveksi putkistoon ja laitteistoon vesijäämien jäätymisen riskin takia, mutta mikäli tyhjentäminen on ehdottoman välttämätöntä, sen on parasta suorittaa ammattilainen. Voit kysyä ko. maksullisesta palvelusta jälleenmyyjältäsi. Takuumme ei kata minkäänlaisia altaan talvityhjennyksen seurauksena sattuneita vaurioita!

Kyllä, altaaseen saa asetettua virransäästötiloja jolloin allas ei lämmitä vettä.* Muina aikoina allas lämpenee normaalisti *HUOM! Säästöohjelmia EI saa käyttää pakkasella jäätymisriskin vuoksi

Säätimen sisälle saattaa kertyä likaa mikä ajan myötä alkaa jaykistämään säädintä. Silloin pitää säädin putsata sisältä.

1. Kytke altaasta virrat pois päältä. Nosta säädin pois vetämällä sitä ylös.
2. Avaa kansi vastapäivään kiertämällä.
3. Nosta säätökauha pois. Huuhtele kauha ja venttiili sisältä.

Vaikka allasta käytetään vain 2–3 kertaa viikossa, tehokkain tapa on pitää vesi käyttölämpötilassa (38 astetta). Erinomaisen eristyksen ja lämpökannen ansiosta tämä asetus vaatii vähemmän energiaa kuin veden uudelleen lämmittäminen ennen käyttöä. Lämmitysjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti päälle, jos veden lämpötila laskee yli puoli celsiusastetta. Lepotilaa (Economy) suositellaan kesällä, koska ulkolämpötila on yleensä korkea. Käytä säästöasetusta vain, jos et käytä allasta pidemmän aikaa (3-4 viikkoa). * *HUOM! Säästöohjelmia EI saa käyttää pakkasella jäätymisriskin vuoksi.